Hírek >> Archívum

Picasso vezeti az óriási művészeti értékesítést.

'Szimbólum'

Picasso vezeti az óriási művészeti értékesítést.

A Christie's Aukciós Ház értékesítésre tervezi bocsájtani Picasso alkotását, ami valószínűleg London legnagyobb művészeti eladása lesz. Több mint 120 festmény kerül eladásra, a cég reményei szerint legalább 50 millió L értékben.

A jövő hétfői aukció középpontjában Pablo Picasso Femme dans un fauteuil (Nő karosszékben) képe áll, amelynek értékét 6 millió L-ra becsülték.

"Ez lesz a legnagyobb művészeti eladás, ami Londonban eddig valaha megtörtént" - nyilatkozta Jussi Pylikkannen a Christie's művészeti igazgatója.

A kép a spanyol mester szeretőjét Marie-Therese Walters-t ábrázolja, és lánytestvére annak a Nu au collier (Akt nyaklánccal) c. műnek, amely a világon a legdrágább impresszionista kép címét vívta ki, amikor tavaly 15,9 millió L-t eladták.

Ez a hét árverezésre kerülő Picasso kép közül az egyik.

"Ő a XX. század zsenije, a képi világ Mozart-ja" - mondta Mr. Pylikkannen.

'Szimbólum'

"Picasso piaca nagyon tartóssá vált. Érdeklődés/kereslet van iránta szerte a világban" - tette hozzá.

Cezanne, Degas, Duffy, Van Gogh és Monet munkái szintén szerepeltek az aukción, amely impresszionista és modern, német és szürrealista szekciókra lett felosztva.

A szürrealista szekció élén René Magritte Les Barricades Mysterieuses alkotása áll, amelyet 2,2 millió L-ra értékeltek.

"Ez a kép valóságos Magritte szimbólum abból a megvilágosodás birodalma sorozatból, amit 1948 és 1962 között festett" - mondta Oliver Camu szürrealista szakember.

"Nagy az érdeklődés a szürrealista művészet iránt, bár hosszú út áll még előtte összehasonlítva a már megalapozott modern és impresszionista művészet piacával"- tette hozzá.

Dali, Miro és Ernst munkák is szerepelnek az aukción...

Ugrás az oldal elejére ń

Copyright © ARTSERVER EQNet Rt.